Wywar warzywny

Wywar warzywny

Wywar warzywny

  • 4 marchewki (S)
  • 2 pietruszki (S)
  • 1/2 selera (O)
  • 1/2 pora (O)
  • 1 cebula (O)
  • imbir (O)
  • kminek (O)
  • sól (Sł)
  • natka pietruszki (K)
  • 2 litry wrzącej wody (G)
  • kurkuma (G)
  • tymianek (G)

Wodę zagotować, dodać 1/4 płaskiej łyżeczki kurkumy i tyle samo tymianku. Wrzucić umyte marchewki, pietruszkę. Dodać 1/4 płaskiej łyżeczki imbiru i kminku, seler, przekrojoną na 4 cebulę i por.  Posolić. Wrzucić natkę pietruszki.

Po każdym dodaniu składnika koniecznie wszystko zamieszać i pogotować 2-3 minuty. Całość gotować do miękkości warzyw.

Dodaj komentarz