- 1 litr mleka
- 4 łyżki stewii (lub 2/3 szklanki cukru)
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 kostka masła
- na spód: 1 szklanka daktyli + 1 szklanka płatków owsianych lub herbatniki
Odlać 1 szklankę mleka i wymieszać ją z kaszą manną. Resztę mleka zagotować z cukrem, kakaem i masłem, mieszając od czasu do czasu. Gdy masło się roztopi a mleko się zagotuje, dodać mleko z kaszą manną, szybko mieszając. Gotować przez ok. 3- 4min aż całość zgęstnieje).
Na spód wyłożyć herbatniki lub masę owsiano-daktylową (daktyle zalać wrzątkiem, zmiksować i połączyć z płatkami owsianymi uzupełniając wodą jeśli trzeba) Na spód wylać gorącą masę, wyrównać i wyłożyć owocami, polewą i wiórkami kokosowymi, przykryć warstwą herbatników lub nie wykładać niczym.
Pozostawić do ostygnięcia, i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej zrobić wieczorem i na noc zostawić w lodówce)