Wiejskie Awokado

Wiejskie awokado

Wiejskie awokado

  • 1 dojrzałe awokado (S)
  • 2 ząbki czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • 1 serek wiejski (Sł)
  • sól (Sł)
  • cytryna (K)
  • 4 łyżeczki otrębów pszennych (K)
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry (G)

Awokado przekroić na połówki, usunąć pestkę a miąższ wydrążyć i przełożyć do miseczki. Dodać sok z cytryny, serek wiejski, otręby pszenne, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy: utłuczone w moździerzu ziarna kolendry, sól oraz pieprz do smaku. Wszystko wymieszać i przełożyć do wydrążonych skorupek z awokado.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s