Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

CIASTO MARCHEWKOWE

Suche:
1 1/3 szkl. mąki żytniej razowej (K)
szczypta kurkumy (G)
4 łyżeczki stevii (ew. 1 1/3 szkl. cukru) (S)
3 łyżeczki cynamonu (S)
bakalie (S)
szczypta imbiru (O)
płaska łyżeczka soli (Sł)
3 łyżeczki sody oczyszczonej (Sł)

Mokre:
3/4 szkl. oleju (S) – ja dałam z pestek winogron
4 jaja (S)
3-4 średnie marchewki starte na małych oczkach (S)

Przygotowanie:
Połączyć ze sobą osobno wszystkie suche i mokre składniki, a potem połączyć suche z mokrymi.
Piec 70 min. w temp 180 st.

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Ciasto marchewkowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s