Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

  • masło (S)
  • 700 g pieczarek (S)
  • 1 cebula zwykła (O)
  • 1 cebula szalotka (O)
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej (S)
  • 1-2 łyżki octu winnego (K)
  • mały jogurt naturalny (K)
  • świeżo pokrojona pietruszka (K)
  • imbir (O)
  • kurkuma (G)
  • sól (Sł)
  • pieprz (O)

Na maśle udusić pieczarki pokrojone w plasterki, dodając do nich pieprz i sól.

W garnku podsmażyć na maśle cebulkę, drobno pokrojoną. Dodać imbir, posolić. Następnie wlać ocet i dodać kurkumę. Mieszając dodać skrobię kukurydzianą i 3/4 uduszonych pieczarek. Zalać wywarem i zagotować. Gotować 20 minut

Po ostudzeniu rozdrobnić na puree, lub lekko zmiksować. Dodać pozostałą część pieczarek, popierzyć, posolić dla smaku. Wkroić pietruszkę i zalać jogurtem. Podgrzewać 5 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s