Zupa z zielonego groszku z estragonem

Zupa z zielonego groszku z estragonem

Zupa z zielonego groszku z estragonem

 

  • 1 cebula (O)
  • 2 pory (O)
  • 1 1/2 łyżki brązowego ryżu (O)
  • 2 łyżeczki masła klarowanego (S)
  • 500 g zielonego groszku (S)
  • 1/2 łyżeczki otartego estragonu (K)
  • imbir (O)
  • kurkuma (G)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł) 

Cebule i por drobno pokroić i poddusić na maśle do miękkości. dodać szczyptę imbiru, posolić. Dodać estragon, a następnie szczyptę kurkumy.

Wlać wywar warzywny, dodać zielony groszek. Gotować 35 minut od czasu do czasu mieszając.

Zupę ostudzić, zmiksować na puree. Pogotować jeszcze chwilkę i podawać z grzankami razowymi lub z ćwiartkami ugotowanego jajka na twardo.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s