Naleśniki z awokado

Zupa grochowa

Naleśniki z nadzieniem z awokado

Z nieumiejętności marnowania jedzenia, wyszły dwie opcje naleśników z awokado.

Przepis na naleśniki:

  • 250 g mąki orkiszowej (K)
  • 1/2 litra mleka (S)
  • 2 jajka (S)
  • szczypta soli (Sł)
  • szczypta kurkumy (G)
  • szczypta imbiru (O)
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron (S)

Mąkę orkiszową wymieszać z kurkumą. Dodać mleko, dwa jajka i olej, a następnie imbir i szczyptę soli.

Smażyć na rozgrzanej patelni na rumiano z dwóch stron.

Naleśniki z awokado i twarogiem

Na słodko:

  • 100g serka twarogowego (K) 
  • 1/2 awokado (S)
  • mleko/jogurt naturalny (S/K)
  • miód/agawa/stewia (S)
  • kurkuma (G)
  • imbir (O)

Z tuńczykiem:
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach (Sł)
  • 1/2 awokado (S)
  • kolendra mielona (G)
  • sól (Sł)
  • pieprz (O)
  • kurkuma (G)
  • sok z cytryny (K)
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s