Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem

Zapiekanka ziemniaczana

Zapiekanka ziemniaczana

  • ziemniaki (S)
  • marchewka (S)
  • kalafior (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • por (O)
  • imbir (O)
  • czosnek (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • koncentrat pomidorowy (K)
  • natka pietruszki (K)
  • kurkuma (G)
  • suszona bazylia (G)
  • gorąca woda (G)

Ziemniaki, marchewkę i kalafior ugotować na parze al’dente.

Na oliwie poddusić pokrojony drobno por i czosnek (O) Posolić (Sł) Dodać koncentrat pomidorowy (K), dolać wrzącej wody i przyprawić: kurkumą, suszoną bazylią (G) Dodać ziemniaki (S) imbir, pieprz (O) Wszystko dokładnie wymieszać.

W naczyniu żaroodpornym wyłożyć kalafior, marchewkę, natkę pietruszki i pokrojone w plasterki ziemniaki. Wszystko zalać sosem z ziemniakami.

Wstawić do piekarnika na 20 minut w temperaturę 200C.

Inne zapiekanki

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s