Pasto-sałatka z ogórkiem

Pasta/sałatka z ogórka i ricotty

Pasta/sałatka z ogórka i ricotty

  • ogórek świeży (K)
  • serek ricotta (G)
  • kurkuma (G)
  • bazylia (G)
  • oliwa z oliwek (S)
  • pieprz (O)
  • imbir (O)
  • sól (Sł)

Ogórka pokroić w drobną kostkę (K) dodać serek ricotta i przyprawić kurkumą i bazylią (G) Następnie dodać kilka kropel oliwy (S) Przyprawić pieprzem, imbirem (O) i solą (Sł) Podawać z pieczywem.

Zamiast ricotty można użyć sera feta i wtedy lepiej dodać zamiast bazylii, pietruszki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s