Frito Polaco

Frito Polaco

Frito Polaco

Inspiracją była popularna potrawa z Majorki – Frito Mallorquin, niestety zabrakło większości składników z oryginału i wyszła wersja po polsku.

  • 3-4 ziemniaki (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • czerwona papryczka cayenne (O)
  • 250 gram serc z indyka (O)
  • 1 cebula (O)
  • pieprz (O)
  • 1-2 ząbki czosnku (O)
  • sól (Sł)
  • pietruszka suszona (K)
  • koperek (K)
  • szczypta kurkumy (G

Na oliwie z oliwek udusić drobno posiekaną cebulkę (S) dodać drobno posiekany czosnek i pieprz (O) Uduszone wcześniej piersi z indyka pokroić w kostkę, na jeden mały kęs i dodać do reszty (O) Posolić (Sł) Wrzucić pietruszkę i drobno posiekany koper (K) Dodać szczyptę kurkumy (G) Na koniec dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaki.

Wszystko smażyć na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s