Pokrzywa z jajkiem i cebulką

Pokrzywa z jajkiem i cebulką

Pokrzywa z jajkiem i cebulką

  • masło klarowane (S)
  • 2 jajka (S)
  • 1 ząbek czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • pietruszka lub kilka kropel cytryny (K)
  • pokrzywa (G)
  • kurkuma (G)

Pokrzywę sparzyć, wrzucając na wrzątek i chwilę gotować. Ostudzić i posiekać. Sok z zagotowanej pokrzywy można śmiało pić. Na zdrowie.

Na maśle poddusić cebulę (S) posiekany czosnek podsmażyć chwilę z cebulą i dodać pieprz (O) Posolić (Sł) Dodać pietruszkę lub skropić cytryną (K) Pokrojoną pokrzywę dorzucić do reszty i wymieszać razem z kurkumą (G) Wbić jajka i wymieszać jak jajecznicę (S)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s