Kasza jaglana z soczewicą i pokrzywą

Kasza jaglana z soczewicą i pokrzywą

Kasza jaglana z soczewicą i pokrzywą

  • 1/2 szkl. kaszy jaglanej
  • 1/2 szkl. soczewicy (może być każda)
  • 4 garści liści pokrzywy
  • 2 ząbki czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • kurkuma
  • olej kokosowy do smażenia

Kaszę sparzyć na sicie (traci wówczas goryczkę) i ugotować w osolonej wodzie z kurkumą aż wchłonie wodę.
Soczewicę ugotować w osolonej wodzie z kurkumą i odcedzić.
Szpinak zblanszować z solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem.

Wymieszać wszystkie składniki, doprawić i dodać jajko. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Można nie smażyć, smakuje równie rewelacyjnie.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s