Placuszki z soczewicy na słodko

Soczewica zielona z daktylami

  • 1 szkl. soczewicy zielonej (Sł)
  • 3 szkl. wody (Sł)
  • sól (Sł)
  • 2-3 łyżki mąki orkiszowej (K)
  • kefir lub jogurt naturalny (K)
  • kurkuma (G)
  • 10 daktyli suszonych bez pestek (S)
  • olej (S)
  • imbir(O)

Soczewicę ugotować w osolonej wodzie (Sł) Dodać mąkę (K) i kurkumę (G) Wymieszać z drobno pokrojonymi daktylami (S) i szczyptą imbiru (O)

Smażyć na oleju do zrumienienia. Podawać polane kefirem lub jogurtem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s