Gosiożłany czyli bakłażany zapiekane

Bakłażany zapiekane

Bakłażany zapiekane

  • bakłażany (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • pomidor (K)
  • ser żółty (G)
  • świeża bazylia (G)
  • świeże oregano (G)

Bakłażany pokroić w plastry, oprószyć solą i odstawić na 30 minut. Po tym czasie wysuszyć ręcznikami papierowymi z nadmiaru soku.

Plastry bakłażanów połączyć w pary i skropić oliwą z oliwek. Na jeden z plastrów położyć ser, pomidor i znów ser. Posypać świeżą bazylią, oregano i pieprzem. Przykryć drugim plastrem i posypać jeszcze bazylią i oregano.

Połączone w pary bakłażany ułożyć na kratce w piekarniku. Piec 30 minut 180 C.

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Gosiożłany czyli bakłażany zapiekane

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s