Bób z patelni z czosnkiem

Bób z patelni

  • 1/2 kg bobu
  • masło klarowane
  • 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)

Bóg ugotować.
Wodę posolić i doprowadzić do wrzenia. Bób przepłukać i wrzucić na wrzątek.  Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem 25 minut. Kilkakrotnie wymierzać.

Na patelni rozpuścić łyżkę masła. Czosnek zmiażdżyć i chwilkę podsmażyć. Bób smażyć kilka minut, co chwilę mieszając.

Jeśli ktoś nie lubi czosnku, można go pominąć. Jest równie wyśmienity!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s