Bakłażan z tofu w pomidorach

Bakłażan z tofu w pomidorach

Bakłażan z tofu w pomidorach

  • 1 bakłażan (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 1 duża cebula (O)
  • imbir suszony (O)
  • pieprz (O)
  • lubczyk (O)
  • 1/2 opakowania tofu wędzonego lub naturalnego (Sł)
  • sól (Sł)
  • 4 średnie pomidory (K)
  • kurkuma (G)
  • bazylia świeża (G)

Bakłażan pociąć na plastry i oprószyć solą. Odstawić na 30 minut. Opłukać i wytrzeć w ręcznik papierowy.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.

Na oliwie z oliwie udusić drobno pokrojoną cebulkę, po kilku minutach dodać pokrojonego w paski bakłażana (S) Dodać imbir, pieprz i lubczyk (O) Tofu pokroić w kostkę i dodać do reszty (Sł) Pomidory pokroić i dodać do reszty (K) Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić kurkumą (G) Przed podaniem dodać mnóstwo świeżej bazylii (G)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s