Kasza gryczana z cukinią i bakłażanem

Kasza gryczana z bakłażanem, cukinią i pomidorami

Kasza gryczana z bakłażanem, cukinią i pomidorami

  • 1 bakłażan (S)
  • 1 cukinia (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 2 cebule (O)
  • imbir (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 4 pomidory (K)
  • kurkuma (G)
  • bazylia świeża (G)
  • oregano świeże (G)
  • koperek (G)
  • kasza gryczana (G)

Bakłażana pokroić w plastry, oprószyć solą i odstawić na 20-30 minut.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Kaszę gryczaną ugotować.

Na oliwie z oliwek podsmażyć bakłażana i cukinię. Dodać drobno pokrojoną cebulkę i udusić wszystko pod przykryciem (S) Doprawić imbirem i pieprze (O) Posolić (Sł) Pomidory pokroić w dość drobne kawałki i wrzucić do reszty (K) Dodać kurkumę, bazylię, oregano i koperek (G)

Wszystko dusić jeszcze 15 minut. Wymieszać z kaszą. Podawać z ogórkiem kiszonym.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s