Zalewajka

Zalewajka

  • 1 kg ziemniaków
  • masło klarowane
  • 2 cebule
  • sól
  • 100 ml serwatki
  • jogurt naturalny (gęsty, może być typu greckiego)
  • kurkuma

Ziemniaki zalać wodą do ich wysokości, mogą lekko wystawać. Osolić i zagotować.
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle.

Do ziemniaków dodać serwatkę i cebulkę. Zagotować.

Podawać z jogurtem naturalnym

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Zalewajka

  1. Polecam. Ja też jakoś specjalnie się nią nie zachwycałam, dopóki nie spróbowałam. Wczoraj mnie olśniło, że ma smak, podobny do farszu na pierogi ruskie (serwatka, ziemniaki, cebula). Przepyszna i prosta 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s