Kotleciki z kalafiora i bobu

Kotleciki z kalafiora i bobu

  • 1 kg bobu (S)
  • 1 duży kalafior (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 3 jajka (S)
  • 2 duże cebule (O)
  • pieprz (O)
  • imbir (O)
  • sól (Sł)
  • 3 łyżki siemienia lnianego (K)
  • 8 łyżek bułki tartej (K)
  • kurkuma (G)

Warzywa Strączkowe - edycja letniaKalafior i bób ugotować w osolonej wodzie. Tłuczkiem do ziemniaków utłuc na jednolitą masę. Cebulkę zeszklić na oliwie z oliwek. Wbić jajka (S) Dodać pieprz i imbir (O) Posolić lekko (Sł) Dodać siemię lniane i bułkę tartą (K) Doprawić kurkumą (G)

Obtaczać w bułce tartej i smażyć na małym ogniu, na rumiano z obu stron.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s