Bakłażan w sosie pomidorowym z kaszą jaglaną

Kasza jaglana z bakłażanem i pomidorami

  • 1 średni bakłażan (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 1 średnia cebula (O)
  • pieprz (O)
  • imbir (O)
  • bazylia (O)
  • oregano (O)
  • sól (Sł)
  • 2-3 pomidory (K)
  • 80-100 ml koncentratu pomidorowego (K)
  • kurkuma (G)

Przygotować bakłażana: oprószyć solą, pozostawić na 30 minut. Opłukać i wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.

Na oliwie z oliwek zrumienić cebulę. Dodać pokrojonego w słupki bakłażana (S) Przyprawić pieprzem, imbirem, bazylią i oregano (O) Posolić (Sł) Dodać koncentrat i pomidory (K) Zakończyć dodaniem kurkumy (G)

Wszystko dusić około 10-15 minut.
Podawać z kaszą, makaronem lub nie.

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Bakłażan w sosie pomidorowym z kaszą jaglaną

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s