Pasta z bobu z oliwkami i ricottą

Pasta z bobu z oliwkami i ricottą

  • 250 g bobu (S)
  • masło klarowane (S)
  • czarne oliwki (S)
  • 1 mała cebula (O)
  • imbir (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 1/2 opakowania serka ricotta (K)
  • zioła prowansalskie (G)
  • kurkuma (G)

Bób ugotować do miękkości. Ostudzić. Obrać ze skórki.
Cebulkę drobno pokroić i poddusić na maśle.
Oliwki drobno posiekać.

Bób zemleć, dodać cebulkę z tłuszczem (S) Doprawić imbirem i pieprzem (O) Posolić (Sł) Dobrze wymieszać z ricottą (K) Dodać kurkumę i zioła prowansalskie (G) Dodać oliwki (S) Wymieszać.

Podawać z pieczywem.

Wegetariańskie Śniadania

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s