Zupa bananowa

Zupa bananowa

  • 3-4 banany
  • masło klarowane
  • imbir świeży (korzeń)
  • miód

Masło rozpuścić na patelni.
Banany przekroić wzdłuż.

Imbir pokroić drobno i wrzucić na rozgrzane masło. Chwilkę podsmażyć, aż uniesie się lekko ostry zapach imbiru.
Dołożyć banany i polać je obficie miodem.

Dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż banany całkowicie rozmiękną i puszczą sok.

Fantastycznie rozgrzewa.
Jeśli soku będzie zbyt mało, można przejść do przepisu bananów z czekoladą.

Wegetariańskie Śniadania

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s