Kompot mirabelkowy

  • mirabelki
  • miód
  • lukrecja

Do dużych, wyparzonych słoików włożyć ciasno, umyte i pozbawione ogonków śliwki.

Przygotować słodki roztwór: w 1 litrze wody zaparzyć 2 łyżki lukrecji, odcedzić i dodać łyżkę napar 4-5 łyżek miodu. Zagotować.

Śliwki zalać gorącym roztworem, dobrze zakręcić i wekować, odwracając słoiki do góry dnem. Przykryć szmatką i zostawić do ostygnięcia.

Zapasy na zimę - I edycja 2013

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s