Warzywa duszone do obiadu

Warzywa duszone do obiadu

  • 1 cukinia (S)
  • 8-10 pieczarek (S)
  • 1 marchewka (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • kilka różyczek brokuła (S)
  • garść zielonego groszku (S)
  • 1/2 papryki (opcjonalnie) (S)
  • pieprz (O)
  • 1 cebula (O)
  • 1 ząbek czosnku (O)
  • sól (Sł)
  • 2 pomidory (K)
  • natka pietruszki (opcjonalnie) (K)
  • kurkuma (G)

Cukinię umyć pokroić obieraczką w cienkie plastry.

Cebulę pokroić w pół pióra i poddusić na rozgrzanej oliwie. Dodać marchewkę, paprykę i pieczarki (S) Dusić kilka minut.
Dodać ząbek czosnku (O) Posolić (Sł)

Pomidory pokroić w kostkę i dodać razem z pietruszką (K) Dodać szczyptę kurkumy (G) i cukinię, brokuły i groszek (S) Popieprzyć (O)
Poddusić wszystko dłuższą chwilę aż cukinia zmięknie.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s