Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami

Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami

  • 1 duża puszka pomidorów (K)
  • 3 małe przeciery pomidorowe (K)
  • 3 łyżki suszonej natki pietruszki (K)
  • 1/2 łyżeczki kurkumy (G)
  • 1 łyżka miodu + 10 kropel stewii (ew. 3 łyżki cukru) (S)
  • 150 g pieczarek (S)
  • 2 łyżki suszonej bazylii (O)
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu (O)
  • 2 liście laurowe  (O)
  • 2 łyżki suszonego oregano (O)
  • 1/2 łyżeczki pieprzu (O)
  • 3 ząbki czosnku (O)
  • sól do smaku (ew. 2 łyżeczki) (Sł)
  • 1/4 szkl. startego twardego sera (Sł)
  • 400 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti

Wszystkie składniki połączyć według podanej kolejności i gotować na małym ogniu cały dzień. Od czasu do czasu mieszając.

Jeśli sos stanie się zbyt gęsty należy dodać niewielką ilość zimnej (Sł) wody i pilnować by sos się nie przypalił.

Makaron ugotować z solą i kurkumą, według przepisu,  al dente.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s