Zupa fasolowa z tofu

Zupa fasolowa z tofu

  • 1/2 szkl. fasoli (S)
  • 3 ziemniaki (S)
  • 2 marchewki (S)
  • kawałek pietruszki (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • kawałek selera (O)
  • kawałek pora (O)
  • 1 cebula (O)
  • 3 ząbki czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • majeranek (O)
  • lubczyk (O)
  • 200 g wędzonego tofu (Sł)
  • sól (Sł)
  • natka pietruszki (K)
  • kurkuma (G)

Fasolę moczymy kilka godzin następnie gotujemy do miękkości.

Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę.

Na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę (S) dodać pokrojony w cienkie paseczki czosnek i por (O) Zalać zimną wodą (Sł) dodać natkę pietruszki (K) Poczekać aż się zagotuje i dodać kurkumę (G)

 

Wrzucić warzywa pokrojone w kostkę warzywa (marchewkę, pietruszkę i ziemniaki) i podgotowaną fasolę (S)

Gotować do miękkości warzyw, przyprawić do smaku: pieprzem, majerankiem i lubczykiem (O) Dodać pokrojone w kostkę tofu (Sł)

Zupę można podawać z grzankami .

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s