Gulasz z indyka, papryki i pieczarek

Gulasz z indyka, papryki i pieczarek z kopytkami

  • oliwa z oliwek (S)
  • 300 g pieczarek (S)
  • 1 żółta papryka (S)
  • skrobia ziemniaczana (S)
  • 1 cebula (O)
  • 1-2 ząbki czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • gałka muszkatołowa (O)
  • sól (Sł)
  • 250 g mięsa z indyka (pierś, żołądki, itp.) (K)
  • kurkuma (G)

Na oliwie z oliwek poddusić cebulę. Pieczarki pokroić i udusić z cebulą, dodać paprykę (S) Czosnek podsmażyć i dodać pieprz i gałkę muszkatołową (O) Posolić (Sł) Dodać drobno pokrojonego indyka (K) Doprawić kurkumą (G).

Dusić pod przykryciem 30 minut.

Na koniec w chłodnej wodzie rozpuścić skrobię ziemniaczaną. Zagęścić sos.

Podawać z kaszą, ziemniakami lub kopytkami.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s