Jem sezonowo – Październik

Październik

Owoce:

aronia, borówka brusznica, czarny bez, dereń, dzika róża, głóg, gruszki, jabłka, pigwa, rokitnik, śliwki, winogrona domowe, żurawina

Warzywa:

brokuł, brukiew, brukselka, burak ćwikłowy, cebula, cukinia, cykoria (liść), czarna rzepa, czosnek, dynia, fasola, koper włoski, jarmuż, kabaczek, kalafior, kalarepa, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta pekińska, karczochy, kukurydza, marchew, ogórek, papryka, pasternak, patison, pietruszka (korzeń), pomidor, por, seler (korzeń), seler naciowy, skorzonera, szczaw, szpinak, ziemniak

Grzyby:

pieczarka, podgrzybek

Orzechy:

włoskie, laskowe

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s