Frytki marchewkowe

  • marchew (S)
  • majeranek (O)
  • kolendra (nasiona mielone) (O)
  • sól (Sł)
  • sok z cytryny (K)
  • kurkuma (G)
  • olej (S)

Marchew (S) umyć, obrać, pokroić w słupki i umieść w naczyniu żaroodpornym. Posypać obficie majerankiem i kolendrą (O), Posolić (Sł) Skropić lekko sokiem z cytryny (K) Posypać kurkumą (G) i okrasić niewielką ilością oleju (S).

Piec w 175’C około 45 minut.

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Frytki marchewkowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s