Kaszotto gryczane z fetą

Kasza gryczana z fetą

  • 1 marchewka (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 1 jajko (S)
  • 1 cebula (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • ser feta (Sł)
  • 3 łyżki natki pietruszki (K)
  • garść świeżej bazylii (G)
  • kurkuma (G)
  • 100 g kaszy gryczanej (G)

Kasze ugotować wg przepisu.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę drobno posiekać.

Na oliwie z oliwek podsmażyć drobno posiekaną cebulę, następnie dodać marchewkę (S), poddusić chwilę na małym ogniu.
Przełożyć do miski i dodać pieprz (O), sól i rozdrobniony widelce ser feta (Sł) Posiekaną natkę pietruszki (K) i bazylię dodać do reszty, przyprawić kurkumą i wszystko wymieszać z kaszą gryczaną (G). Na koniec wbić jajko (S) i wszystko przełożyć na patelnię – podgrzać.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s