Sałatka pieczarkowa (Gruzja)

Sałatka pieczarkowa

  • pieczarki (S)
  • czerwona i żółta papryka (S) – do dekoracji
  • cebula (O)
  • czosnek (O)
  • świeża kolendra (O)
  • papryka chilli (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • pierś z kurczaka (K)
  • majonez (K)
  • kurkuma (G) – opcjonalnie

Pieczarki pokroić w kostkę (S) dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek; kolendrę i chilli drobno posiekać i dodać do reszty. Przyprawić pieprzem (O) Posolić (Sł)
Dodać majonez i ugotowaną, drobno pokrojoną pierś z kurczaka (K) oraz kurkumę (G)

Wszystko dokładnie wymieszać. Czerwoną i żółtą paprykę pokroić w drobną kostkę i przyozdobić sałatkę.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s