Pasta z fasoli

Pasta z fasoli do chleba

  • 200 g suchej fasoli (S)
  • 100 g zielonych oliwek (S)
  • 100 g ryżu brązowego (O)
  • 1 ząbek czosnku (O)
  • szczypta pieprzu cayenne (O)
  • 200 g (1 opakowanie) sera feta (Sł)
  • 5-6 suszonych pomidorków w oliwie (K)
  • curry (G)
  • kurkuma (G)

Fasolę namoczyć na noc i ugotować w tej samej wodzie do miękkości (około 1,5 godziny)
Ryż ugotować według instrukcji (30 minut)

Fasolę zmiksować z oliwkami (S) i ryżem (O) Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz (O) Wszystko zmiksować raz jeszcze z serem feta (Sł) i pomidorami w oliwie (K) Na koniec wymieszać z curry i kurkumą (G)

Najprościej spożywać ją ze świeżym chlebem. Można użyć ją również do naleśników.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s