Ciasto bananowo-kakaowe z awokado

  • 1 szklanka daktyli
  • 10 łyżek płatków owsianych
  • gorąca woda
  • 1 awokado
  • 3 banany
  • 500 g serka wiejskiego
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka stewii

Spód:

Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na 15 minut. Zmiksować na gładką masę. Dodać płatki owsiane i wszystko dokładnie wymieszać, dodając wodę aby uzyskać zwartą, jednolitą masę.
Wyłożyć do formy.

Awokado zmiskować z serkiem wiejskim i podzielić na dwie części.

Warstwa bananowa:
1 część awokado połączyć z rozdrobnionymi widelcem bananami.
Wyłożyć na spód.

Warstwa kakaowa:
2 część awokado połączyć z kakao, miodem i stewią i wyłożyć na warstwę bananową.

Całość wstawić do lodówki i podawać prosto po wyjęciu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s