Kasza z pieczarkami i szpinakiem

Kasza z pieczarkami i szpinakiem

  • masło klarowane (S)
  • 120 g szpinaku (S)
  • 250 g pieczarek (S)
  • 2-3 cebule (O)
  • 4-5 ząbków czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 100 ml śmietany 12-16% (K)
  • 200 ml jogurtu naturalnego (K)
  • kurkuma (G)

Na maśle poddusić pokrojoną w pól pióra cebulę. Gdy się zeszkli dodać pieczarki i szpinak (S) Dusić pod przykryciem aż szpinak zmięknie. Przyprawić pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (O) Posolić (Sł) Dodać śmietanę i jogurt (K) oraz kurkumę (G) Wszystko wymieszać i poddusić chwilę razem.

Wyśmienicie smakuje z kaszą gryczaną i makaronem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s