Naleśniki ze szpinakiem, jajkiem i mozarellą

Naleśniki ze szpinakiem, jajkiem i mozarellą

  • 250 g szpinaku (S)
  • 1 jajko (S)
  • masło klarowane (S)
  • 1 cebula (O)
  • 1/2 łyżeczki imbiru suszonego (O)
  • 1/2 łyżeczki pieprzu (O)
  • sól (Sł)
  • 200 ml jogurtu naturalnego (K)
  • 1 mozarella (K)
  • 1 pomidor (K)
  • kurkuma (G)

Naleśniki (10-12 szt. o śr. 24 cm):

  • 1 jajko (S)
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron (S)
  • 1/2 szklanki mleka (S)
  • szczypta imbiru (O)
  • szczypta soli (Sł)
  • 2/3 szklanki zimnej wody (Sł)
  • 125 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (K)
  • kurkuma (G)

Na maśle klarowanym poddusić drobno posiekaną cebulkę na złoto (S) dodać szpinak i dusić aż zwiędnie (S) Dodać pieprz i imbir (O) Posolić (Sł) Jogurt naturalny wymieszać z resztą, dodać drobno pokrojoną mozarellę i pokrojonego w większą kostkę pomidora (K) oraz kurkumę (G) Na koniec wbić jajko, wymieszać i poczekać aż się zetnie (S)

Nakładać na usmażone naleśniki – wszystkie składniki zmiksować w podanej kolejności. Smażyć bez tłuszczu na mocno rozgrzanej patelni z obu stron, na rumiano.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s