Bakłażan z cukinią w fecie

Warzywa duszone z fetą

  • 1 średni bakłażan (S)
  • 1 średnia cukinia (S)
  • 1 papryka czerwona (S)
  • masło klarowane (S)
  • 1 cebula (O)
  • pieprz (O)
  • imbir suszony (O)
  • oregano (O)
  • sól (Sł)
  • 200 g fety (Sł)
  • 2 pomidory (K)
  • kurkuma (G)

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Cukinię i bakłażana pokroić w kostkę.

Na maśle poddusić dowolnie pokrojoną cebulę (S) Dodać bakłażana i cukinię (S) Przyprawić imbirem i pieprzem (O) Posolić (Sł) Dusić pod przykryciem kilkanaście minut, aż warzywa zmiękną. Dodać pokrojone pomidory (K) i kurkumę (G) Wszystko chwilę razem dusić.

Dodać pokrojoną drobno paprykę (S), oregano (O) i pokrojoną drobno, w kostkę fetę (Sł)

Podawać na ciepło, prosto z patelni.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s