Warzywa curry z mandarynkami

Warzywa na patelni z mandarynkami

  • 4-5 średnich ziemniaków (S)
  • 1 cukinia (S)
  • 100 g pieczarek (S)
  • 2 średnie marchewki (S)
  • 3 mandarynki (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 1 duża cebula (O)
  • pieprz (O)
  • oregano (O)
  • majeranek (O)
  • 1-2 łyżeczki curry (O)
  • sól (Sł)
  • sok z cytryny (K)
  • kurkuma (G)

Ziemniaki, marchew i pieczarki obrać i pokroić w kostkę.
Cukinię i cebulę pokroić w półplasterki.
Mandarynki obrać i podzielić na części.

Na oliwie z oliwek kilkanaście minut dusić pod przykryciem ziemniaki i marchewkę (S) Następnie dodać cebulę (O) Przyprawić pieprzem, oregano i majerankiem (O) Posolić (Sł) Skropić sokiem z cytryny (K) i dodać kurkumę (G)

Dodać pieczarki (S) i wszystko razem dusić kilka minut, aż pieczarki puszczą wodę. Na koniec wrzucić na kilka minut mandarynki (S) Dodać curry (O) Wszystko razem wymieszać.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s