Cukinia ze szpinakiem, fetą i makaronem

Cukinia ze szpinakiem, fetą i makaronem

  • 1 średnia cukinia (S)
  • 250 g świeżego szpinaku (S)
  • masło klarowane (S)
  • 1 cebula (O)
  • 1/4 łyżeczka ostrej papryki (O)
  • pieprz (O)
  • 200 ml sera feta (Sł)
  • 200 ml jogurtu greckiego (K)
  • 1 łyżka koperku (K)
  • kurkuma (G)

Makaron ugotować wg instrukcji na okakowaniu.

Na maśle klarowanym zrumienić cebulkę (S) Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli (S) Dusić aż cukinia zmięknie. Szpinak przepłukać i dodać do reszty (S) Przyprawić pieprzem i papryką (O) Ser feta pokroić w kostkę i dodać do reszty. Jogurt wymieszać ze szczypiorkiem (K) i kurkumą (G) i zalać całość.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s