Pasztet z fasoli i cukinii

Pasztet fasolowy z cukini

  • 600 g fasoli (3 puszki konserwowej białej) (S)
  • 100 g pieczarek (S)
  • 2 cukinie (S)
  • 4 jajka (S)
  • 1 duża cebula (O)
  • pieprz (O)
  • imbir (O)
  • sól (Sł)
  • 300 ml śmietany (12 %) (K)
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej (G)
  • kurkuma (G)

Fasolę namoczyć dzień wcześniej (zostawić na noc w zimnej wodzie). Na drugi dzień odcedzić, wypłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości (około 45 minut).

Cukinie i pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.

Śmietanę (K) wymieszać z sodą oczyszczoną i kurkumą (G) Dodać fasolę i jajka (S) i zmiksować na gładką masę. Wymieszać z cukinią, pieczarkami (S) i cebulą (O).

Doprawić do smaku: pieprzem, imbirem (O) i solą (Sł)

Piec 40 minut w 180’C.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s