Brukselka z cebulką

Brukselka z cebulką

  • 250 g brukselki (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 2 średnie cebule (O)
  • pieprz (O)
  • zioła prowansalskie (O)
  • sól (Sł)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu balsamicznego (K)
  • kurkuma (G)

Brukselkę ugotować na parze do miękkości.

Na oliwie z oliwek (S) poddusić drobno pokrojoną cebulę. (O) Dodać przyprawy: pieprz i zioła prowansalskie (O) Posolić (Sł) Skropić sokiem z cytryny (octem balsamicznym) (K) i posypać kurkumą (G)

Wszystko wymieszać, dodać brukselką. Podawać na ciepło.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s