Warzywa z koperkiem

Warzywa z koperkiem

  • oliwa z oliwek (S)
  • 3 ziemniaki (S)
  • 1 marchewka (S)
  • 1 cebula (O)
  • 1 łyżeczka kminku (O)
  • 1 łyżeczka imbiru (O)
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (O)
  • 1 łyżeczka kardamonu (O)
  • sól (Sł)
  • 1 łyżka natki pietruszki (K)
  • 1/2 łyżeczka kurkumy (G)
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki (S)
  • 1 łyżka koperku (O)

Ziemniaki i marchewkę pokroić w drobną kostkę i ugotować na parze (15-20 minut)

Na oliwie z oliwek (S) podsmażyć drobno pokrojoną cebulę (O) Poddusić parę minut. Dodać: kminek, imbir, pieprz i kardamon (O) Posolić (Sł)

Przyprawić: natką pietruszki (K) kurkumą (G) papryką (S) i koperkiem (O)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s