Makaron z warzywami po chińsku

Makaron z warzywami po chińsku

  • oliwa z oliwek (S)
  • 100 g pędów bambusa (S)
  • 1 czerwona papryka (S)
  • 50 g kiełków fasoli mung (S)
  • 1 marchewka (S)
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru (O)
  • 1 duży por (O)
  • 1-2 łyżeczki curry (O)
  • 2-3 ząbki czosnku (O)
  • 2 łyżki sosu sojowego (Sł)
  • 2 łyżki suszonych grzybków mun (Sł)
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego (lub soku z cytryny) (K)
  • 1 pęczek natki pietruszki (K)
  • 1 łyżeczka kurkumy (G)

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę pokroić w kostkę.
Grzyby mun zalać wrzątkiem.

Na oliwie z oliwek (S) podsmażyć por pokrojony w krążki. Dodać imbir i curry (O) Smażyć 20-30 sekund. Dodać sos sojowy i wodę z grzybków (Sł), ocet jabłkowy (K) i kurkumę (G)

Dodać marchewkę i paprykę (S) Wszystko wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Dodać kiełki i pędy bambusa (S), czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do reszty (O) Wrzucić grzybki mun (Sł) Wymieszać.

Połączyć z ugotowanym makaronem i dodać natkę pietruszki (K). Wszystko wymieszać. Podawać na ciepło.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s