Kasza jaglana z suszonymi owocami

Kasza jaglana z suszonymi owocami

  • 1 szklanka kaszy jaglanej (S)
  • garść daktyli (S)
  • garść suszonych moreli (S)
  • garść suszonych śliwek (S)
  • żurawina, rodzynki, itp. (S)
  • imbir (O)
  • 4 szklanki zimnej wody (Sł)
  • szczypta soli (Sł)
  • 1 jabłko (kwaśne) (K)
  • kurkuma (G)

Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie na sitku, najlepiej kilkukrotnie.

Do zimnej, lekko osolonej wody (Sł) wrzucić starte na tarce kwaśne jabłko (K) Poczekać aż woda się zagotuje. Następnie dodać kurkumę (G) Suszone pokroić w mniejsze kawałki (albo nie) i wrzucić na wrzątek. Dodać kaszę jaglaną (S) i imbir. Zagotować. Zmniejszyć ogień i wymieszać.

Gotować pod przykryciem 20 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s