Surówki z surowych buraków

1. Surówka z buraków ze szczypiorkiem

  • 1 średni burak (S)
  • 1 cebula szalotka (O)
  • szczypiorek (O)
  • szczypta pieprzu (O)
  • szczypta soli (Sł)
  • sok z cytryny (K)
  • szczypta kurkumy (G)

Surowego buraka (S) zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szalotkę i szczypiorek (O) pokroić drobno i dodać do buraków. Dodać pieprz (O) i sól (Sł) Skropić sokiem z cytryny (K) i dodać szczyptę kurkumy (G)

Wszystko dokładnie wymieszać.

2. Surówka z buraków na ciepło

  • 1 średni burak (S)
  • 1 duże jabłko (S)
  • szczypta suszonego imbiru (O)
  • szczypta soli (Sł)
  • sok z limonki (lub cytryny) (K)
  • szczypta kurkumy (G)

Surowego buraka i jabłko (S) zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać imbir (O) i sól (Sł) Skropić sokiem z limonki (K) i dodać szczyptę kurkumy (G)

Wszystko dokładnie wymieszać.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s