Zupa z cukinii i kalafiora

Zupa z cukinii i kalafiora

  • 1 cukinia (S)
  • 1/2 kalafiora (S)
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki (S)
  • 2-3 liście laurowe (O)
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego (O)
  • kawałek pora z włoszczyzny (O)
  • 2 cebule dymki (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 1 pęczek natki pietruszki (K)
  • kurkuma (G)

Do wrzącej wody (G) wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię i kalafiora (S) Dodać liście laurowe, ziele angielskie, por i cebulę (O) Wszystko ugotować aż kalafior będzie miękki. Posolić (Sł) Dodać natkę pietruszki (K) i kurkumę (G)

Zestawić z ognia i poczekać aż nieco ostygnie. Kilka większych różyczek kalafiora wyciągnąć z zupy. Resztę zmiksować. Dodać kalafiorowe różyczki i wymieszać. Doprawić słodką papryką (S) i pieprzem (O)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s