Warzywa w sosie koperkowym

Warzywa z sosem koperkowym

  • dowolne warzywa, mogą być mrożone byle bez dodatków, ziół i sosów
  • 400 ml śmietany 18%
  • pieprz
  • sól
  • 4 pęczki koperku
  • len mielony (zmielone siemię lniane)

Warzywa ugotować na parze.

Śmietanę podgrzać. Dodać pieprz, sól i koperek. Wymieszać wszystko. Zagęścić zmielonym siemieniem lnianym (lnem mielonym).

Polać sosem ciepłe warzywa.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s