Sos warzywny z mozzarellą

Brokuł z sosem warzywnym i mozzarellą

  • 1/2 papryki czerwonej (S)
  • 1/2 szklanki fasolki szparagowej (S)
  • 1/2 szklanki marchewki z groszkiem (S)
  • 1 szklanka fasoli białej (S)
  • 1 kulka sera mozzarella (S) – opcjonalnie
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • natka pietruszki (K)
  • kurkuma (G)

Paprykę pokroić w kostkę.
Fasolę dzień wcześniej namoczyć, zostawić na całą noc. Na drugi dzień wypłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić i zmiksować na gładką masę.

Fasolkę szparagową, marchew z groszkiem i paprykę (S) ugotować na parze. Doprawić pieprzem (O) i solą (Sł) Dodać natkę pietruszki (K) i kurkumę (G). Wszystko razem wymieszać. Dodać zmiksowaną fasolę i mozzarellę (S) Gotować chwilę aż ser się rozpuści.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s