Caprese ze szparagami

Caprese ze szparagami

  • 300 g zielonych szparagów (S)
  • 2 kulki sera mozzarella (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • oregano (O)
  • bazylia (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 4 pomidory (K)
  • ocet balsamiczny (K)
  • kurkuma (G)

Szparagi umyć, ugotować na parze – ok. 8-10 minut lub w osolonej wodzie.
Mozzarellę i pomidory pokroić w plastry.

Układać na talerzu warstwami: pomidor (K) – kurkuma (G) – mozzarella (S) – szparagi (S) – mozzarella (S) – oregano (O) – bazylia (O) – pieprz (O) – sól (Sł) – pomidory (K)

Skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s