Malinowo-bananowa kasza manna

Malinowo – bananowa kasza manna

  • 500 ml mleka
  • 100 g malin
  • 1 banan
  • kasza manna

Odlać pół szklanki mleka. Resztę zagotować.
W zimnym mleku wymieszać kaszę manną i w zależności od tego jaką chcemy uzyskać konsystencję odpowiednio:

    • 2 łyżki – kasza płynna
    • 4 łyżki – kasza gęsta

Dolać do gotującego się mleka. Gotować około 5 minut ciągle mieszając.

Zdjąć z gazu. Banana i maliny rozdrobnić widelcem. Dodać do kaszy.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s