Sos pietruszkowy z fasoli białej

Sos pietruszkowy z fasoli białej

  • 1 szklanka ugotowanej białej fasoli (S)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • zimna woda (Sł)
  • 1 pęczek natki pietruszki (K)
  • kurkuma (G)

Fasolę dzień wcześniej zalać wodą i zostawić na całą noc. Na drugi dzień fasolę wypłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.

Fasolę (S) ostudzić i zmiksować na gładką masę. Przyprawić pieprzem (O) i solą (Sł) Podlać zimną wodą do uzyskania pożądanej konsystencji sosu. Pietruszkę (K) drobno pokroić i wymieszać z sosem i kurkumą (G) Podgrzać.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s